• Egri Olaszrizlink

 • Egri Leányka 2011

 • Ottonel muskotaly

 • Egri bikaver

 • Cabernet Savignon 2007

 • Cabernet Franc 2006

 • Egri Cabernet Sauvignon Merlot Cuvée

 • Egri Merlot

 • Agria

 • Zweigelt

 • Egri Melora Cuvée

 • Rozé 2011

Piroska Panzió és Étterem

Szeretettel várjuk vendégházunkba, ahol a kellemes pihenés mellett házias ételekkel várjuk kedves vendégeinket. A Piroska Étterem és Vendégház mind családok, mind csoportok számára megfelelő. A Hőforrás közelsége (800 m) a gyógyulni vágyók számára is ideális.

A Panzió és Étterem weboldala

Fehér Borok
Egri Olaszrizling

Egri Olaszrízlink

Száraz Fehérbor

Jelenlegi forgalomban lévő évjárat:
2009

 

Különleges, kellemes illatú és zamatú, tüzes, harmonikus minőségi fehérbor. Képes rendkívüli illatintenzitást felmutatni. Általában könnyű és zamatos, de lehet testes és fűszeres is. Kemény karakterű, jól tárolható bor.


Ételajánlás: 11-12 ˚C-on szárnyasokhoz, halakhoz. 
Egri Leányka

Egri Leányka 2011

Száraz Fehérbor

Jelenlegi forgalomban lévő évjárat:
2011

Reduktív eljárással készült friss, üde, harmonikusan száraz fehérbor. Tiszta elegáns,
intenzív illat, megkóstolva remek egyensúly, szájbetöltő struktúra,
kiegyensúlyozott savak jellemzik. Alkoholban gazdag, tüzes lágy bor. Sokéves érlelést csak
kivételesen jó évjáratból visel el, ilyenkor a ki nem erjedt cukor segít a szép érésben.

Ételajánlás: fogyasztását 13 °C-on saláták mellé ajánljuk. 
Egri Ottonel Muskotály

ottonel muskotaly

Félédes Fehérbor

Jelenlegi forgalomban lévő évjárat:
évjárat nélküli.

 

Üde illat, virágos, bodzás jegyek fedezhetők fel ebben az édes fehérborban. Rövid héjon áztatással és reduktív technológiával készült megőrizendő a fajtára jellemző ízvilágot.

Ételajánlás: 10 -12 ˚C-on ajánljuk, édeskés mártással készített húsokhoz, desszertekhez. 


Facebook

Egri Bikavér

Egri Bikavér

Az egri bikavér az Egri borvidéken termelt többféle kékszőlőfajta borából készülő borházasítás, amelyet meghatározása szerint egyik szőlőfajta borának karaktere sem dominálhat. Az egri bikavér készítése hozzávetőlegesen 130-150 éves múltra tekint vissza. Régebben a kadarka szőlőfajtára alapozott testes, erősnek tartott bor volt, azonban a filoxérát, majd a világháborúkat követő és a mai napig tartó strukturális átalakulások nyomot hagytak az egri bikavér összetételén és karakterén. Ma az egri bikavér bor jellemzően a magyar fajták közül kékfrankos, portugieser, kadarka, a nemzetközi fajták közül cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, valamint újabban a pinot noir és shiraz (syrah) fajták borának változó arányú házasítása.

Read more...

Egri Borvidék

Egri borvidék

Az egri borvidék a Bükk-hegység déli lankáin terül el. A világ legészakibb szőlőtermő területei közé tartozik, ez behatárolja az ide telepíthető szőlőfajtákat és borainak stílusát.
Az éghajlat hűvösebb és szárazabb az országos átlagnál, de változékonysága a Bükk hegyvonulatainak köszönhetően mérsékeltebb, ezek ugyanis megvédik az északi, hideg légáramlatoktól. A legtöbb napsütést a szőlő az érése szempontjából különösen fontos nyár végi, ősz eleji időszakban kapja.
A borvidék talaja rendkívül változatos, legnagyobb részt vulkáni eredetű riolittufa, amelybe hatalmas méretű és hosszúságú pincerendszereket vájtak a borvidék szinte teljes területén.

Read more...

Agria, Zweigelt, Melora, Cabernet Savignon Merlot Cuve, Cabernet Savignon, Cabernet Franc, Egri Bikavér, Merlot, Rozé, Olaszrizling, Leányka, Ottonel Moskotály, TO