
|
Száraz Vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2009
Kékfrankos 40%, Cabernet Franc 20%, Pinot Noir 20%, Blauburger 15%, Cabernet Sauvignon 5% házasításából készült száraz vörösbor. Pincészetünk klasszikusnak mondható fajta-összeállítása, melyet minden jelentősebb évjáratban elkészítünk (a Pinot helyett esetenként Merlot használva, az arányokat változtatva). A Cabernet Franc fűszerességét, a Pinot Noir és a Kékfrankos gyümölcsösségét és a Cabernet Sauvignon harmonikus tanninjait a Blauburger teszi igazán kerekké. Célunk egy vörös borhoz képest friss, gyümölcsös, kicsit könnyebb, „fogyaszthatóbb” bor elkészítése volt. A „mindennapok borának” szántuk ezt az összeállítást.
|
|
|
Kiss Pincészet Eger, Szépasszony-völgy 14 sz. pince
|
|