
|
Félszáraz Rozébor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2011
Merlot és Kékfrankos szőlőből készült bor (40-60%), melyet a szüretet követően – 6 órán belül – azonnal préselünk. Reduktív technológia segítségével őrizzük frissességét, illetve a palackozás során hozzáadott CO²- nek köszönhető tiszta, gyümölcsös illata, epres, szamócás íze. A Kékfrankos karaktere és a Merlot gyümölcsössége kiválóan kiegészítik egymást.
Ételajánlás: szárnyasokhoz, salátákhoz 10-12 ˚C-ra hűtve ajánljuk.
|
|
|
|

|
Száraz Fehérbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2009
Különleges, kellemes illatú és zamatú, tüzes, harmonikus minőségi fehérbor. Képes rendkívüli illatintenzitást felmutatni. Általában könnyű és zamatos, de lehet testes és fűszeres is. Kemény karakterű, jól tárolható bor.
Ételajánlás: 11-12 ˚C-on szárnyasokhoz, halakhoz.
|
|
|
|

|
Édes Vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: Évjárat nélküli
Házasított mélyvörös színű édes, gyümölcsös vörösbor. A könnyű, fiatalon is fogyasztható borok nemes képviselője.
Ételajánlás: 14 ˚C-on aperitifként, gyümölcsös ételek mellé, desszertekhez
|
|
|
|

|
Félédes vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: Évjárat nélküli
Bársonyosan kerek, intenzíven gyümölcsös félédes vörösbor, illatában mézes-aszalt szilvás jegyekkel. Ételajánlás: 15 ˚C-on aperitifként, édes sajtok mellé ajánljuk.
|
|
|
|

|
Száraz Vörösbor Barrique
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2007
Színe szép rubin, bársonyos tónussal. Illatában meggyes-fűszeres, érett lekváros jegyeket fedezhetünk fel, rövid levegőztetés után földes, avaros illatjegyeket mutat. Fiatalsága ellenére fejlett, tüzes, telt, gazdag tanninok jellemzik. Harmonikus, nagy beltartalmi értékekkel rendelkezik. Az intenzív héjon tartást fahordós érlelés követte, majd 5 hónapig második töltésű barrique hordókban fejlődött tovább.
Ételajánlás: Nehezebb húsételekhez (pl. marhapörkölt), gyümölcsös mártással készült, barna húsú szárnyasokhoz (vadkacsa), továbbá gyümölcsös körítésű vadpástétomokhoz is kiváló.
|
|
|
|

|
Száraz Vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2008
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Blauburger, Zweigelt, Kékoportó borok házasítása. A borvidék legismertebb bora, melynek előállítását számos változtatás után miniszteri rendelet szabályozza. Védett eredetű bor.
Ételajánlás: vad- és marhahúsból készült, fűszeres ételekhez ajánljuk, 16-18 °C hőmérsékleten való fogyasztásra.
|
|
|
|

|
Száraz Vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2007
Mély bíborvörös színű, kiegyensúlyozott, testes vörösbor. mind illatában, mind ízében a fekete ribiszke és az erdei gyümölcsök dominálnak. Kellemes tanninnal rendelkező, hosszú utóízű, elegáns vörösbor. Fiatal, nagy potenciál van benne, hosszú évekig érlelhető még.
Ételajánlás: vízi szárnyasokhoz, fiatal vadakhoz, marhahúsból készült ételekhez ajánljuk 18 ˚C-on.
|
|
|
|

|
Száraz Vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2006
Illata szederre, zamata kökényre-erdei szamócára-szilvára vezethető vissza, ám nem olyan intenzíven fűszeres, mint a Sauvignoné. Jó évjáratban hallatlan ízmélységet ér el. Mély bíborvörös szín, élénk savak jellemzik.
Ételajánlás: 16-17 ˚C-on marhasültekhez, pecsenyékhez.
|
|
|
|

|
Száraz Vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2006
Mélyvörös színű, testes, gyümölcsös illatú és zamatú, tartalmas, 60 % Merlot és 40 % Cabernet Sauvignon házasításával készült száraz vörösbor. A Cabernet Sauvignon sötét, illatos, jellegzetes zamatú, különleges minőségű, bársonyos, cserzőanyagban gazdag bor. Illatában a fekete ribizli és a zöldpaprika, valamint a csokoládé jegyeit fedezhetjük fel. Alkoholtartalma a testesség követelménye miatt 12% alatt nem lehet. Fiatal korában gyakran kemény és élvezhetetlen. A jó évjáratok nagyon hosszú idő alatt fejlődnek ki, ezt ellensúlyozza a Merlot, amely általában mélyvörös színű, illata a málnára és rózsára emlékeztet. Telt, bársonyos ízű, jellegzetes aromájú, száraz, minőségi bor. Jól lekerekíti a Cabernet fajtákat, tehát kiváló társ a házasításhoz.
Ételajánlás: fogyasztását 18-20 ˚C-on ajánljuk sajtokhoz, sültekhez és pörköltekhez.
|
|
|
|

|
Félédes Fehérbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: évjárat nélküli.
Üde illat, virágos, bodzás jegyek fedezhetők fel ebben az édes fehérborban. Rövid héjon áztatással és reduktív technológiával készült megőrizendő a fajtára jellemző ízvilágot.
Ételajánlás: 10 -12 ˚C-on ajánljuk, édeskés mártással készített húsokhoz, desszertekhez.
|
|
|
|

|
Száraz Vörösbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2009
Kékfrankos 40%, Cabernet Franc 20%, Pinot Noir 20%, Blauburger 15%, Cabernet Sauvignon 5% házasításából készült száraz vörösbor. Pincészetünk klasszikusnak mondható fajta-összeállítása, melyet minden jelentősebb évjáratban elkészítünk (a Pinot helyett esetenként Merlot használva, az arányokat változtatva). A Cabernet Franc fűszerességét, a Pinot Noir és a Kékfrankos gyümölcsösségét és a Cabernet Sauvignon harmonikus tanninjait a Blauburger teszi igazán kerekké. Célunk egy vörös borhoz képest friss, gyümölcsös, kicsit könnyebb, „fogyaszthatóbb” bor elkészítése volt. A „mindennapok borának” szántuk ezt az összeállítást.
|
|
|
|

|
Száraz Fehérbor
Jelenlegi forgalomban lévő évjárat: 2011
Reduktív eljárással készült friss, üde, harmonikusan száraz fehérbor. Tiszta elegáns, intenzív illat, megkóstolva remek egyensúly, szájbetöltő struktúra, kiegyensúlyozott savak jellemzik. Alkoholban gazdag, tüzes lágy bor. Sokéves érlelést csak kivételesen jó évjáratból visel el, ilyenkor a ki nem erjedt cukor segít a szép érésben.
Ételajánlás: fogyasztását 13 °C-on saláták mellé ajánljuk.
|
|
|
|
|
|